top of page

Wat is een aura?

De aura is de naam van het menselijk energieveld wat zich om ons heen bevind. Dit energieveld heet “de aura” en deze energiestructuur bevat informatie over de actuele stand van zaken ten aanzien van iemands lichaam, bewustzijn, emoties en geestelijke ontwikkeling. Het energieveld of krachtveld wordt gevormd door ons innerlijk en onze emoties en gedachten. Je aura weerspiegelt hiermee dus je gemoedstoestand.

Hoe werkt een aura?

Het lichaam is een patroon van energieën en iedere cel van het lichaam staat in contact met het denkende bewustzijn. Onze gedachten regeren deze energieën en dit is dus ook op celniveau van invloed.


Dit houdt in dat negatieve gedachten het lichaam uiteindelijk ziek kunnen maken en positieve gedachten het lichaam gezond houden of zelfs kunnen genezen. Ook bevat de aura een imprint van iedere door de ziel opgedane ervaring. Hierdoor is de aura tijdens een behandeling erg belangrijk.


Onze aura stelt onze levensenergie en levenskracht voor, die aangevoerd wordt door de chakra’s. Je eigen aura kan ook beïnvloed worden door het aura van een ander. Als je dichtbij elkaar bent kunnen de aura’s samensmelten. Je energie beïnvloed de energie van de ander en, als je hier gevoelig voor bent, kan je ook de emoties of gevoelens van de ander oppikken en ervaren. 

De aura en de chakra's

De aura bestaat uit verschillende lagen. Je chakra’s staan in verbinding met de aura lagen. Het eerste chakra met de eerste laag, het tweede chakra met de tweede laag, enz. Elke laag heeft een eigen functie en elke chakra voorziet een deel van het lichaam van levensenergie.


De eerste drie lagen zijn verbonden met het fysieke niveau:

1. Etherisch lichaam (lager etherisch aspect)

2. Emotioneel lichaam (lager emotioneel aspect)

3. Mentaal lichaam (lager mentaal aspect)


4. Astraal lichaam – de vierde aura laag vormt de brug tussen het fysieke en het spirituele niveau


De laatste drie lagen bevinden zich op spiritueel niveau:

5. Etherisch-causale lichaam (fysiek aspect)

6. Universele-liefdeslichaam (emotioneel aspect)

7. Ketherisch-causale lichaam (mentaal aspect)

bottom of page