top of page

Magnetiseren

Wat is Magnetiseren?

Bij Magnetiseren werk je op een liefdevolle wijze met energie, vanuit gevoel en intuïtief.


Dit kan d.m.v. het geven van de eigen energie van de genezer en het doorgeven van energie die niet van de magnetiseur zelf is. Deze vorm van genezen kan ervoor zorgen dat de magnetiseur zelf vermoeid raakt, aangezien de eigen energie niet onuitputtelijk is.


Er wordt daarom ook gewerkt met de energie die zich rondom hen bevindt, dit heet gekanaliseerde energie. De genezer fungeert dan als kanaal om deze energie door te geven. Net als bij Reiki is het doel het herstellen van de energiebalans van de cliënt.

Waar komt de term 'Magnetiseren' vandaan?

De term magnetiseren in de huidige vorm kan terug gevoerd worden naar de Duitse arts en astroloog Franz Anton Mesmer. Volgens hem bestaat er een alles verbindende kracht van fijne materie (“dierlijk magnetisme”) die zich rondom elk levend wezen bevindt. Dit is het energieveld of Aura.

Energetisch behandelen

Tijdens Magnetiseren (energetisch behandelen) wordt gebruik gemaakt van dit energieveld dat om ons heen zit en bij ons hoort. De aura bestaat uit verschillende lagen, die op hun beurt weer corresponderen met de bijbehorende chakra’s.


Het bewerken van zo’n energie laag kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld d.m.v. strijkende bewegingen, de handen boven de pijnlijke plek te houden en van daaruit strijkende of afslaande bewegingen te maken, de handen op de pijnlijke plek te leggen of op een centraal punt te houden.


Je kan de handen een draaiende beweging laten maken, maar dit kan ook onbewust in gang gezet worden, de handen kunnen ook gaan trillen. Magnetiseren werkt meer intuïtief terwijl Reiki meer richtlijnen en structuur heeft.

Waarvoor wordt Magnetiseren toegepast?

Magnetiseren kan net als Reiki bij heel veel klachten worden toegepast, zowel lichamelijk als psychisch, omdat beiden ontstaan doordat het energielichaam uit balans is. Het verschil tussen beide geneeswijzen heeft te maken met de theorie erachter, maar de uitwerking wordt door cliënten veelal als hetzelfde ervaren.

Energetische behandeling plannen

Ben je benieuwd wat Magnetiseren voor jou kunt doen? Bij Karesma kun je terecht voor een energetische behandeling.

Hier maak je gemakkelijk online een afspraak.

bottom of page