top of page

Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

De naam Reiki betekent “universele levensenergie”.


De grondlegger van Reiki is de Japanner Mikao Usui (1865-1926). Bij het geven van een behandeling, direct op het lichaam of op afstand, maakt de behandelaar gebruik van deze energie door zichzelf open te stellen om de energie te ontvangen en door te geven aan de persoon die behandeld wordt.


Er zijn door de jaren heen aanpassingen in de methode aangebracht door Mikao Usui en anderen, waaronder Hawayo Takata. Zij heeft de Reikimethode naar het westen gebracht. 

Hoe werkt Reiki?

Om met Reiki te kunnen werken zijn er een drietal inwijdingen nodig. Dit is een initiatie of afstemmingsritueel waarbij de frequentie van het energieveld, van de Reiki beoefenaar die de inwijding ontvangt, wordt verhoogd.

Inwijding van Reiki 1

Bij de inwijding van Reiki 1 = eerste graad, ontvangt de leerling de afstemmingen die ervoor zorgen dat de kanalen worden geopend om de universele levensenergie te kunnen doorgeven. Ook worden er verschillende handposities geleerd.

Inwijding van Reiki 2

Tijdens de inwijding van Reiki 2 = tweede graad, leer je een aantal symbolen waarmee je opstand en emotioneel kan genezen. Tijdens de inwijding worden er 3 symbolen geactiveerd bij de leerling waardoor het kanaal en de reikwijdte van Reiki wordt vergroot.

Inwijding van Reiki 3

Na de inwijding van Reiki 3 = derde graad, ben je Reiki-master. Je hebt de uitleg en de coaching ontvangen waarmee je de Reikimethode kan uitdragen. De derde graad is onderverdeeld in 3A en 3B. Met Reiki 3A ben je innerlijk master en met Reiki 3B ontvang je het symbool waarmee je andere mensen, die Reiki willen leren, kan inwijden.

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling wordt door iedereen anders ervaren en is geschikt voor zowel jong als oud. Reiki kan helpen bij zowel lichamelijke klachten als hoofdpijn, reuma, of pijn door gevolgen van een ongeval, maar ook mentaal kan Reiki rust brengen.


Ben jij benieuwd hoe het voelt om een Reiki behandeling te ondergaan? Bij Karesma kun je terecht voor een behandeling in de praktijk in Spijkenisse of in overleg bij jou thuis. Hier kun je een afspraak maken.

bottom of page