top of page

Terug naar behandelingen

Energetische behandeling

Tijdens een energetische behandeling wordt er gebruik gemaakt van het energieveld dat om ons heen zit en bij ons hoort, ook wel de aura genoemd. Veel klachten, zowel lichamelijk als psychisch, ontstaan doordat het energielichaam uit balans is; er zijn blokkades ontstaan die de doorstroming van de energie blokkeren. Door middel van een energetische behandeling kunnen blokkades ontdekt en behandeld worden.


Er zijn verschillende manieren om met energie te werken. Bij een energetische behandeling maak ik gebruik van onder andere Reiki en Magnetiseren om een klacht of probleem te behandelen. Deze technieken bestrijden niet alleen de symptomen van een klacht, maar werken ook aan de oorzaak. Tijdens de behandeling bewerken we de energetische laag op verschillende manieren, bijvoorbeeld d.m.v. strijkende bewegingen, de handen boven de pijnlijke plek te houden en van daaruit strijkende of afslaande bewegingen te maken, de handen op de pijnlijke plek te leggen of op een centraal punt te houden.


Een energetische behandeling werkt door op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Een energetische behandeling werkt ontspannend, pijn bestrijdend en genezend.

Wat kan ik verwachten van een energetische behandeling?

Tijdens een energetische behandeling bij Karesma bespreken we eerst jouw klacht of vraagstuk. Ook zal ik met je bespreken hoe de behandeling eruit zal zien, zodat je weet wat je te wachten staat. Hierna neem je plaats op de behandeltafel. Hierbij mag je gebruik maken van kussentjes of een dekentje; waar jij je comfortabel bij voelt. Ook is het fijn als je kleding draagt die lekker zit. Tijdens de behandeling houd ik mijn handen op of boven het lichaam.Op deze manier geef ik universele levensenergie door aan jouw energetische lichaam. Hierdoor kan de energie die geblokkeerd is weer beter doorstromen naar de plekken waar dit nodig is. De behandeling inclusief voorgesprek duurt ongeveer een uur. 

Hoe voel ik mij na de energetische behandeling?

Iedereen ervaart een energetische behandeling anders. Na afloop voelen de meeste cliënten zich heel ontspannen en gegrond. Dit komt doordat alle verstorende energie tijdens de behandeling uit je aura wordt verdreven. Door de toepassing van Reiki en Magnetiseren wordt daarnaast het zelf genezend vermogen van jouw lichaam en geest aangestuurd. 
Een energetische behandeling zorgt ervoor dat je weer meer in balans bent en dit zie je terug in je dagelijkse bezigheden; het helpt je om je goed te voelen, te leven in het hier en nu en om dichtbij jezelf te blijven. Veel personen voelen zich energieker en hebben een betere eigenwaarde. 


Wat is Reiki?

Tijdens een energetische behandeling maak ik gebruik van Reiki. Reiki betekent “universele levensenergie”. Bij het geven van een Reiki behandeling maakt de behandelaar gebruik van deze energie door zichzelf open te stellen om de energie te ontvangen en door te geven aan de persoon die behandeld wordt.


Een Reiki behandeling wordt door iedereen anders ervaren en is geschikt voor zowel jong als oud. Reiki kan helpen bij zowel lichamelijke klachten als hoofdpijn, reuma, of pijn door gevolgen van een ongeval, maar ook mentaal kan Reiki rust brengen. In dit blog kun je meer lezen over Reiki.

Wat is Magnetiseren?

Bij Magnetiseren werk je op een liefdevolle wijze met energie, vanuit gevoel en intuïtief. Dit kan d.m.v. het geven van de eigen energie van de behandelaar en het doorgeven van energie die niet van de behandelaar zelf is.


Magnetiseren werkt meer intuïtief terwijl Reiki meer richtlijnen en structuur heeft. Magnetiseren kan net als Reiki bij veel klachten worden toegepast. Het verschil tussen beide geneeswijzen heeft te maken met de theorie erachter, maar de uitwerking wordt door cliënten veelal als hetzelfde ervaren. Hier vindt je meer informatie over Magnetiseren. 

Plan een behandeling

Je kunt gemakkelijk een behandeling inplannen door contact op te nemen via het contactformulier. Heb je vragen over een energetische behandeling? Ook dan kun je gerust contact met mij opnemen. 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de behandelingen, Karesma of de technieken die toegepast worden? Neem vooral een kijkje bij de veel gestelde vragen of op de blogpagina

Terug naar behandelingen

bottom of page