top of page
Kracht vanmanifesteren

Numerologie: wat is het en hoe kan het mij helpen op mijn pad?  

Je bent vast bekend met astrologie en je eigen sterrenbeeld, maar heb je ook weleens van numerologie gehoord? Net als je sterrenbeeld, kunnen de getallen van jouw geboortedatum veel zeggen over jouw persoonlijkheid. Jouw numeroscoop, helpt inzicht te geven over jezelf. In dit blog vertel ik je wat numerologie inhoudt en wat je met numerologie kunt.

Wat is numerologie?

Binnen numerologie gaat men ervan uit dat de getallen en verhoudingen tussen getallen in een geboortedatum belangrijke informatie geven over persoonlijkheid, talenten, relaties, levenslessen en doelen in het leven. Volgens de numerologie kan elk getal (van 1 tot 9) een specifieke betekenis hebben en kunnen ze worden gebruikt om inzicht te krijgen in iemands leven en bestemming. Numerologie gaat er dus vanuit dat de getallen in jouw leven niet toevallig zijn, maar een onderdeel van je levensloop. Numerologie wordt veelal als hulpmiddel gebruikt tijdens coaching sessies.

Waar komt numerologie vandaan?

Numerologie is een oude praktijk die haar oorsprong vindt in verschillende oude beschavingen, waaronder de Babyloniërs, Egyptenaren en Grieken. Deze beschavingen geloofden in de kracht van getallen en hoe ze verband hielden met het universum en het menselijk leven.
 

In de loop van de geschiedenis heeft numerologie verschillende vormen aangenomen en is het verder ontwikkeld en aangepast. In het oude Griekenland was Pythagoras bijvoorbeeld een van de bekendste numerologen en filosofen, die het geloof in de kracht van getallen en nummerpatronen verder versterkte en verspreidde. Eeuwen later heeft onder andere Jung de numerologie met de westerse psychologische inzichten verweven en naar de westerse cultuur overgebracht.
 

In de moderne tijd wordt numerologie gebruikt als een manier om inzicht te krijgen in een iemands persoonlijkheid, talenten, relaties, levensdoelen en bestemming. 

De persoonlijke getallen van je geboortedatum

Numerologie kent veel stromingen, die allen op hun eigen wijze te interpreteren zijn. De numerologie waar ik mee werk is nauw verweven met de astrologische planetensymboliek. Om een voorbeeld te geven: In tegenstelling tot andere numerologische systemen is hier het getal 1 (heeft geen voorbeeld gehad) verbonden met de symboliek van de planeet Mars en het getal 9 (oude ballast loslaten) verbonden met de symboliek van de zon. Deze numerologie is gebaseerd op getallen van alleen de geboortedatum die in een numeroscoop worden geplaatst (Ans. I. de Groot, Numerologie praktisch toegepast, 2009). Wat overeenkomt in alle stromingen is dat de getallen rondom je geboortedatum bepalend zijn.

Bij je geboorte krijg je persoonlijke getallen, die je je hele leven met je mee draagt en die nooit veranderen. Ik noem er vier, maar er zijn er meer: 
 

Het uitstralingsgetal: Dit nummer geeft aan hoe je jezelf presenteert naar de buitenwereld (een masker) en hoe anderen je waarnemen. Het is het uiterlijke voorkomen, inclusief de taal die het lichaam spreekt. En lichaamstaal, als je deze kan lezen, spreekt altijd de waarheid. Bij sommigen sluit de buitenkant heel natuurlijk aan bij de binnenkant en bij anderen is er een conflict. Dit is wederom te zien in de getallen.

Het ziels-getal: Je ziels-getal beschrijft je innerlijke persoonlijkheid die alleen jij kent. Het is de werkelijke jij. Dit getal vertegenwoordigt je innerlijke drijfveren, passies en levensdoelen en helpt je beter te begrijpen wat je in het leven wilt bereiken.

Het levenslesgetal: Dit getal geeft inzicht over welk pad en welke uitdagingen je ziel voor dit leven heeft gekozen. Er van uitgaande dat de ziel met een opdracht naar de aarde is gekomen en de vrije wil heeft om daar wel of niet aan te werken.

Het struikelblokgetal: Hierin zijn aanwijzingen te vinden over die levensgebieden of lessen waar men nog niet bewust van is, maar die je vroeg of laat uit balans kunnen halen en tegenwerken op je pad. Wanneer je hier inzichten over hebt kan het leren van de levensles gemakkelijker worden.

 

In mijn praktijk Karesma kan ik jou helpen bij het ontcijferen van de numeroscoop en bekijken we samen wat deze getallen voor inzichten kunnen bieden. Wil je meer weten over mijn praktijk? Neem gerust contact met mij op.

De getallen van numerologie

Binnen numerologie worden vooral de volgende getallen gebruikt: 1 tot en met 9, alsmede de meestergetallen 11 en 22. Het cijfer 0 wordt meestal niet gebruikt in numerologie.

Elk getal heeft zijn eigen vibratie, symboliek en betekenis en deze worden gebruikt om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van het leven van een persoon. Bijvoorbeeld, het getal 1 staat voor het vinden van de juiste balans van evenwichtig assertief en zelfstandig gedrag, terwijl het getal 2 staat voor de dualiteit aan tussen zorgen voor anderen en (leren) zorgen voor zichzelf.

De meestergetallen 11 en 22 worden beschouwd als bijzonder krachtige getallen en hebben extra betekenis en impact in numerologie. Ze worden vaak gezien als spiritueel georiënteerde getallen en willen vaak werken aan een betere wereld. Ook bij deze getallen gaat dit niet vanzelf en ze kunnen echter pas na het 40ste levensjaar tot ontplooiing komen.

Wat kun je met numerologie?

Numerologie kan behulpzaam zijn bij het maken van keuzes. Door meer over jezelf te weten te komen, met behulp van je geboortedatum, kan het duidelijk worden waarom je bepaalde dingen doet. Hoewel de toekomst niet te voorspellen is, zijn er getalsinvloeden die jouw levensweg in grote lijnen duidelijker maken.

Numerologie wordt vaak in combinatie met andere coachingstechnieken gebruikt wanneer iemand aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken of spirituele groei mogelijk wil maken. Ben jij benieuwd naar jouw numeroscoop en wat dit over jouw persoonlijkheid zegt? Hier maak je gemakkelijk online een afspraak voor een coaching sessie.

bottom of page