top of page

Magie van de natuur

 “Magie van de natuur” is een rustgevende behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische oliën. Tijdens deze behandeling lig je op je buik op de massagetafel terwijl de rug en de voeten ontbloot zijn. Bij deze behandeling worden er essentiële oliën aangebracht op de wervelkolom, de schouders en op de voetzolen. 

Over de behandeling

Tijdens de “Magie van de natuur” behandeling met etherische oliën maak ik gebruik van de helende, scheppende kracht die van nature om ons heen is. Dit energieveld wordt ook aangeroepen tijdens Reiki behandelingen. Daarbij maak ik gebruik van de helende, verzachtende energie van bomen, planten en bloemen door middel van etherische oliën. 

Wat zijn etherische oliën?

Etherische olie is pure olie dat wordt gewonnen uit bomen, planten of bloemen. Etherische oliën zijn dus geheel natuurlijk en bevatten de essentie van een plant. Etherische oliën worden daarom ook wel essentiële oliën genoemd. Naast dat etherische oliën zorgen voor een aangename geurbeleving, hebben ze ook een helende werking op de emotionele gezondheid. Veel essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-micro bacterieel. Hier vind je meer informatie over de helende werking van veelgebruikte etherische oliën. 

Verschillende oliën voor verschillende thema’s

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van de etherische oliën van doTERRA. Omdat de oliën inwerken op ons energieveld kan er een specifiek emotioneel, fysiek of spiritueel thema aangepakt worden. De keuze van de oliën wordt bepaald op basis van de helende werking die de oliën hebben op bepaalde delen van het lichaam en op onze psyche.


Wanneer je langskomt voor een “Magie van de natuur” behandeling bespreek ik samen met jou welk thema of systeem van het lichaam we willen aanpakken, zoals bijvoorbeeld het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel of het zenuwstelsel. Het kan zijn dat je mentaal worstelt of dat je je rusteloos voelt. Ook dan kan deze behandeling rust bieden. Alle oliën die tijdens de behandeling gebruikt worden, versterken elkaar en zijn op elkaar afgestemd om nog meer ontspanning te creëren.


De essentiële oliën worden ingezet ter ondersteuning van het systeem en dienen niet ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. 

Wat kan ik verwachten van de “Magie van de natuur” behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een kleine intake per mail plaats. Zo kan ik bepalen welke olie geschikt is voor het thema dat we gaan behandelen. De “Magie van de natuur” behandeling duurt een uur. Je mag bij aanvang van de behandeling op je buik op de massagetafel gaan liggen. Het bovenlijf en de voeten moeten voor deze behandeling ontbloot zijn zodat de etherische olie daar aangebracht kan worden.


Wanneer je je op de massagetafel hebt geïnstalleerd zal ik de oliën aanbrengen op de schouders, de wervelkolom en de voetzolen. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van meerdere etherische oliën. Ook laat ik jou als cliënt de oliën ruiken en maak ik gebruik van aurasprays.


De geuren van etherische oliën hebben een positief effect op lichaam en geest. Je auraveld en zintuigen nemen de auraspray in zich op en op deze manier kom je gemakkelijk terug in balans. Aurasprays bevatten tevens een reinigende werking op energieën in de omgeving.


Na ongeveer 35 minuten zijn alle oliën aangebracht en blijf je nog een aantal minuten rusten op de massagetafel. In de tweede helft van de behandeling krijg je een Reiki behandeling. Er kan tijdens en na de behandeling van alles gebeuren. Je zou in slaap kunnen vallen, maar je kunt ook emotioneel worden. Emoties die je veilig had weggestopt kunnen weer naar boven komen.

Plan een behandeling

Benieuwd wat de “Magie van de natuur” voor jou kan betekenen?
 Heb je vragen over deze behandeling of wil je een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk via het formulier op de contactpagina

bottom of page