top of page
Mediumschap-karesma.png

 

Mediumschap: het verbinden van twee werelden

Mediumschap. Het is een onderwerp waar veel personen vragen, maar ook zeker een mening over hebben. Vaak zijn personen sceptisch of zelfs angstig over het communiceren met de spirituele wereld - ook wel het hiernamaals genoemd. Zij kennen de term soms alleen uit griezelfilms en weten niet dat het mediumschap juist een specialisme vol liefde en goede intentie is. In dit blog leg ik je uit wat mediumschap inhoudt en wat een medium voor jou kan betekenen.

 

Wat is mediumschap?

In de kern is mediumschap een praktijk waarbij personen, bekend als mediums, contact leggen tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Een medium heeft door talent en training het vermogen om contact te maken met spirituele energieën of dimensies die zich buiten ons “normale” bereik bevinden.

 

Mediums communiceren met energie, wat betekent dat zij ook kunnen communiceren met het energieveld van personen zoals jij en ik. Een medium kan dus meer dan alleen communiceren met overleden personen. 

 

Wat doet een medium?

De taken van een medium kunnen divers zijn en variëren afhankelijk van de behoeften van degenen die om hun diensten vragen. Ieder medium kan zijn of haar eigen manier van werken en eigen specialisme hebben. 

Communiceren met dierbaren

Waar veel mensen aan zullen denken bij het woord ‘medium’ is het communiceren met overleden personen. Dit is inderdaad een veelvoorkomend aspect van het werk van een medium. Een medium ontvangt boodschappen, herinneringen of zelfs symbolische beelden van de spirituele wereld en deelt deze met degenen die graag in contact willen komen met hun geliefden aan de andere zijde. Het doel is vaak om troost, heling en geruststelling te bieden aan personen die rouwen.

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Een medium kan ook helpen met levensbegeleiding door advies en inzichten te geven vanuit spirituele perspectieven. Dit kan variëren van toekomstvoorspellingen tot het ontvangen van boodschappen die relevant zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Mediums dienen als bruggen tussen de twee werelden, waarbij ze spirituele wijsheid naar de aardse realiteit brengen.

 

Spirituele Healing

Een medium kan personen ook helpen door middel van healing, een waardevol aspect van mediumschap. Mediums hebben de mogelijkheid om helende energieën door te geven aan degenen die dat nodig hebben. Tijdens een healing wordt er energie overgebracht die een positieve invloed kan hebben op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en waarmee er gewerkt wordt aan de oorzaak van het probleem en niet alleen aan symptoom bestrijding.

 

Welke soorten mediumschap zijn er?

Mediumschap komt voor in verschillende vormen, elk met zijn eigen kenmerken en methodes. We kunnen mediumschap grofweg verdelen in twee categorieën die zich onderscheiden door de aard van de ontvangen informatie en de manier waarop deze wordt overgedragen; mentaal mediumschap en fysiek mediumschap. 

 

Mentaal mediumschap

Mentaal mediumschap concentreert zich op de kracht van de geest. Hierbij ontvangt het medium boodschappen, beelden of symbolen rechtstreeks via gedachten. Het is als het lezen van een spirituele boodschap die vanuit de onzichtbare dimensie naar het bewustzijn wordt gestuurd. Mentaal mediumschap biedt vaak diepgaande inzichten en persoonlijke begeleiding.

 

Transmediumschap

Transmediumschap is een vorm waarbij het medium in een trance staat komt en de spirituele wereld vandaaruit met het medium werkt. Dit valt daarom eigenlijk onder mentaal mediumschap. In deze veranderde bewustzijnsstaten komt het medium op een heel diep niveau in contact met zichzelf en de ongeziene wereld. Hierdoor kunnen gidsen en de spirituele wereld nog beter contact maken en met het medium samenwerken. Als transmedium is het mogelijk om geïnspireerd te spreken/channelen, door zich heen te laten spreken dit heet trance speaking of een verdiepende vorm van trance healing te geven.

 

Healing mediumschap

Healing Mediumschap is een passieve vorm van healing. De energie die doorgegeven wordt komt rechtstreeks vanuit de spirituele wereld en het medium dient als kanaal. Bij deze manier van healen kunnen de handen op de schouders gelegd worden om de energie door te geven, maar als het medium in een trance staat is, hoeft dit eigenlijk niet eens. Als een medium in trance een healing geeft, komen er geen boodschappen of inzichten door, maar dient het medium alleen voor het doorgeven van de helende energie.
 

Fysiek mediumschap

Fysiek mediumschap neemt een meer tastbare vorm aan. Mentaal mediumschap kan tot op zekere hoogte door iedereen ontwikkeld worden, maar voor fysiek mediumschap dienen er bepaalde fysiologische elementen in het medium aanwezig te zijn. Iedereen maakt namelijk ectoplasma aan, maar kan dit niet in grote hoeveelheden uitscheiden. Dit is wel nodig voor fysiekmediumschap. Met dit ectoplasma kan de spirituele wereld werken en kunnen er fysieke verschijnselen optreden, zoals bewegende voorwerpen, geluiden of zelfs het manifesteren van bijvoorbeeld overleden dierbaren spirituele energieën. Het fysieke fenomeen zal door meerdere mensen tegelijk waargenomen kunnen worden op hetzelfde moment. Dit type mediumschap gaat vaak gepaard met seances en kan een intense ervaring zijn doordat de liefde van de spirituele wereld voelbaar wordt. De grens tussen het fysieke en het spirituele vervaagt door deze vorm van mediumschap.

 

Plan een afspraak

Of het nu gaat om het vertalen van boodschappen vanuit de spirituele wereld of het doorgeven van helende energieën; mediums vervullen een unieke rol als schakels tussen twee werelden. Wil je meer weten over het mediumschap of zelf een healing ervaren?  Ik ontvang je graag in mijn praktijk Karesma. Neem gerust contact op of plan een afspraak

bottom of page