top of page

FAQ's: veelgestelde vragen

Waar is een Reiki behandeling goed voor?

Reiki kan helpen bij zowel lichamelijke klachten als hoofdpijn, reuma, of pijn door gevolgen van een ongeval, maar ook mentaal kan Reiki rust brengen. Reiki zorgt op geestelijk vlak ervoor dat je innerlijke kracht sterker wordt, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Dit heeft weer effect op je gezondheid. Reiki ondersteunt dus het zelf genezend vermogen van lichaam en geest.

Wat kan ik verwachten van een Reiki behandeling?

Bij een Reiki behandeling geeft de behandelaar energie door uit het energieveld. Een behandeling bij mij houdt in dat je in eerste instantie op uw gemak bent. Je draagt kleding waar je je gemakkelijk in voelt en op de behandeltafel mag je gebruikmaken van een kussentjes of een dekentje. Het belangrijkste is dat je lekker kan ontspannen.


Ik houd mijn handen tijdens de behandeling op of boven het lichaam. Van te voren overleggen we hierover, zodat ik weet wat je wel en niet prettig vindt. In mijn werkwijze maak ik gebruik van Reiki en Magnetiseren. Dit houdt in dat ik werk met energie waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest word aangestuurd.

Moet ik bloot tijdens een Reiki behandeling?

Nee, je hoeft je tijdens een behandeling niet uit te kleden. De energie wordt echt niet tegen gehouden door de kleding die je draagt. Mocht een behandelaar je vragen om je kleding uit te trekken voor een behandeling, raad ik je aan om een andere behandelaar te zoeken. Het beste is om tijdens een behandeling kleding te dragen die jij comfortabel vindt.

Hoe weet ik of ik bij een geschikte behandelaar ben?

Tijdens een Reiki behandeling geeft de behandelaar energie door vanuit een energieveld om ons heen. Een goede behandelaar weet hoe hij of zij energie kan doorgeven vanuit het energieveld om ons heen, en niet uit zijn eigen energie. Als behandelaar ben je als het ware een tussenschakel. Het is belangrijk dat een behandelaar voldoende kennis heeft om de universele levensenergie door te kunnen geven.


Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die een behandelaar gevolgd kan hebben, maar naast een geschikte opleiding is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij een behandelaar. Tijdens een Reiki behandeling hoef je zoals bovenstaand aangegeven niet uit de kleren. Tijdens een behandeling houdt een behandelaar zijn of haar handen boven of op het lichaam. Een geschikte behandelaar zal altijd uitleggen wat er tijdens de behandeling zal gebeuren, en vragen of je je hierbij prettig voelt. Je kan ook nagaan of de behandelaar Wkkgz geregistreerd is met een door overheid erkende geschillencommissie, zoals bijvoorbeeld NIBIG.

Hoe voelt Reiki?

Dit is echt een kwestie van ervaren. Heb jij nog nooit een Reiki behandeling gehad? Dan raad ik jou aan om zoveel mogelijk zonder verwachtingen de behandeling in te gaan. Als je vaker een Reiki behandeling krijgt leer je de energie kennen. Meestal voelen mensen eerst het effect van de Reiki. Sommigen voelen zichzelf warm worden of worden emotioneel, andere personen kunnen specifieke kleuren gaan zien. Ook kan het zijn dat je je lichter of juist zwaarder voelt, of heel ontspannen. Niet iedereen hoeft de energie zelf te voelen, of het gevoel kan heel subtiel zijn. De Reiki energie is elke keer hetzelfde, maar de effecten en de ervaringen zijn elke keer anders omdat het moment en de personen anders zijn. 

Kan ik een energetische behandeling op afstand krijgen?

Ja, een energetische behandeling op afstand is mogelijk. Bij een afstandsbehandeling hoeft je niet in dezelfde ruimte te zijn als de behandelaar. Je kunt het contactformulier invullen om een energetische behandeling op afstand aan te vragen. 

Hoe werkt een energetische behandeling op afstand?

Tijdens een energetische behandeling op afstand maakt de behandelaar verbinding met jouw energetische veld en geeft jouw energie Reiki. Je zou dit kunnen zien als een flinke dosis positieve energie die naar de ontvanger gaat. Energetisch werkt een behandeling op afstand hetzelfde als een behandeling op locatie. Bij een energetische behandeling op afstand is er eerst telefonisch contact om de hulpvraag en/of intentie te bespreken en af te stemmen op jouw energie. Als ontvanger is het fijn om tijdens de behandeling in een prettige en rustige omgeving te zijn zodat je je kunt ontspannen.

Kan ik met meerdere mensen tegelijk een afspraak maken?

Met twee mensen is mogelijk in de praktijk af te spreken, maar met meer mensen is het ook leuk om een spirituele huiskamersessie te boeken. Dit vindt dan plaats bij één van de deelnemers thuis (dit is de gastvrouw / heer) die een gezellige avond met familie of vrienden verzorgd. Iedereen ontvangt een korte energetische behandeling of chakra healing. De deelnemers mogen een edelsteen uitkiezen, inzicht / engelenkaart trekken en er is een kleine quiz met cadeautje voor de winnaar en natuurlijk voor de gastvrouw / heer. Je kunt het contactformulier invullen om een behandeling voor meerdere personen aan te vragen.

Wat is het verschil tussen magnetiseren en Reiki?

Bij magnetiseren werk je met dezelfde energie als met Reiki. Het verschil tussen beide geneeswijzen heeft te maken met de theorie erachter, maar de uitwerking wordt door cliënten veelal als hetzelfde ervaren. Bij magnetiseren kan een behandelaar ook zijn of haar eigen energie doorgeven aan een persoon. Als de Reikimethode wordt toegepast geeft de behandelaar energie door uit het energieveld om ons heen. De eigen energie wordt dan niet gebruikt en de behandelaar dient als een tussenschakel.

Geldt er een minimum- of maximum leeftijd om een Reiki behandeling te ondergaan?

Nee, Reiki is niet gebonden aan leeftijd. Zowel jonge als oudere personen kunnen baat hebben bij een Reiki behandeling. De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. 

Kunnen dieren ook een Reiki behandeling ondergaan?

Ja, alles wat leeft heeft zijn eigen energieveld. Ook dieren kunnen daarom baat hebben bij Reiki om fysieke of psychische klachten te verlichten. 

Ik ben sceptisch over Reiki. Moet ik in Reiki geloven om een behandeling te kunnen ondergaan?

Je hoeft niet in Reiki te geloven om baat te hebben bij een energetische behandeling. Reiki doet ook z'n werking als je er niet in gelooft. Wel is het belangrijk om open te staan voor de gedeelde energieën.

Wat houdt Transformatief Coachen in?

Met deze vorm van coachen worden diepgaande energetische blokkades doorzien en ontworteld vanuit de kern. Ongeacht de uitingsvorm waarin deze disbalans zich manifesteert en de oorsprong van de blokkade. Dat kan zijn in dit leven of een vorig leven. Pijnstukken kunnen worden getransformeerd op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Zodat (karmische) levenslessen worden geleerd. 


Op mijn blogpagina kun je een aantal blogs vinden over Transformatief Coachen.

Wat doet EFT (Emotional Freedom Techniques)?

Deze methode is in Amerika ontwikkeld om op eenvoudige wijze te helpen bij het verwijderen van blokkades. EFT is één van de krachtigste zelf toepasbare traumagenezingstechnieken ter wereld. Het werd door het Amerikaanse congres goedgekeurd als techniek om de vele oorlogsveteranen die het land kent van hun trauma’s af te helpen.

Hoe kun je banden en koorden verbreken?

Mensen zijn met energetische banden aan elkaar verbonden. Als je bepaalde mensen al meerdere levens kent kunnen deze banden heel dik worden. Je kunt je voorstellen dat banden met partners, familieleden en oude vrienden heel dik kunnen zijn. Deze banden zijn niet altijd van liefde gemaakt. Ze bestaan uit angst, gehechtheid en macht. Dit is ook het geval bij mensen die lange tijd na een relatie hun ex niet los kunnen laten. 


Ook in nog bestaande relaties is het vaak goed de banden door te snijden en de haken te verwijderen. Herken je die haken, waar je partner onbewust aantrekt als hij of zij een opmerking maakt of op een bepaalde manier kijkt? Je reageert daar dan op of voelt je gekwetst. Wanneer de banden en haken verdwijnen kan de liefde weer vrij stromen.

Wat is numerologie?

Binnen numerologie gaat men ervan uit dat de getallen en verhoudingen tussen getallen in een geboortedatum belangrijke informatie geven over persoonlijkheid, talenten, relaties, levenslessen en doelen in het leven. Volgens de numerologie kan elk getal (van 1 tot 9) een specifieke betekenis hebben en kunnen ze worden gebruikt om inzicht te krijgen in iemands leven en bestemming. Numerologie gaat er dus vanuit dat de getallen in jouw leven niet toevallig zijn, maar een onderdeel van je levensloop. 


Numerologie wordt veelal als hulpmiddel gebruikt tijdens coaching sessies. Door meer over jezelf te weten te komen, met behulp van je geboortedatum, kan het duidelijk worden waarom je bepaalde dingen doet. Lees hier meer over numerologie

 

Waarom is het verstandig om een pakket van coaching sessies af te nemen?

Transformatieve coaching richt zich op diepgaande verandering en groei, en dat kost tijd om te realiseren. Wanneer je gaat werken aan een vraagstuk, kun je jezelf na een of meerdere sessies al lichter voelen. Om ervoor te zorgen dat dit een duurzame verandering is, is het belangrijk om actief te blijven werken aan jouw groei en het oplossen van het vraagstuk. Door regelmatig contact met jouw coach kun je eventuele obstakels identificeren en de aanpak zo nodig aanpassen om te zorgen dat je op het juiste spoor blijft. 

 

Kan ik iemand meenemen naar een coaching sessie?

Ja, in mijn praktijk is het mogelijk om indien gewenst iemand mee te nemen naar jouw coaching sessie. Ik bespreek graag vooraf met jou wie deze persoon is en wat zijn of haar rol zal zijn tijdens de sessie. Je kunt namelijk om verschillende redenen iemand mee willen nemen naar een coaching sessie:

 

Vertrouwenspersoon: Je kunt iemand meenemen als steun, waardoor jij gemakkelijker je verhaal kunt delen tijdens jouw coaching sessie.
 

Gedeelde coaching: Je kunt gezamenlijk willen werken aan een vraagstuk waar jullie beiden tegen aanlopen. Dit kan bijvoorbeeld bij een koppel, of bij een ouder en kind. Hierbij is het belangrijk dat jullie vooraf weten wat je van deze sessies kunt verwachten en bewust het gezamenlijke traject aan gaan.
 

Jouw coach als bemiddelaar: Je kunt iemand meenemen naar je coaching sessie om iets naar diegene uit te willen spreken wat je moeilijk vindt om alleen te zeggen. Het kan tijdens coaching van belang zijn dat je bepaalde personen in jouw leven meeneemt in jouw reis naar groei of juist een knelpunt met hen bespreekt. Ik dien hierbij als jouw bemiddelaar en vertrouwenspersoon.

 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken door contact op te nemen via het contactformulier.

bottom of page