top of page
Kracht vanmanifesteren

Spirituele ontwikkeling: wat is dat nou?  

Veel mensen zijn op zoek naar spirituele ontwikkeling. Mijn zoektocht begon jaren geleden, en gebaseerd op “het aanvoelen van dingen” en “wel eens wat meemaken” hoop je het mediumschap in je wakker te schudden, zodat je er “iets” mee kan. Je gaat waarschijnlijk meedoen aan allerlei workshops, boeken lezen, naar lezingen etc.. Vaak gaat het alle kanten op, want er zijn zoveel onderwerpen, en je wilt het liefst alles weten.

Mijn reis naar spirituele ontwikkeling

Mijn reis begon ook zo. Ik bezocht beurzen, zat bij mediums, astrologen, kreeg dan weer een reikibehandeling en las daar dan weer allemaal boeken over tot mijn hoofd ervan tolde. Uiteindelijk volgde ik een spirituele ontwikkelingscursus bij een paragnost. Super interessant, maar hierdoor werd mijn zoektocht en verlangen naar het “paranormale” alleen maar groter. Reiki 1 en reiki 2 deed ik en oh ja, ook nog een workshop magnetiseren; noem het maar op.


Ik ging oefenen op familieleden en werd steeds enthousiaster, dus wie weet kon ik wel een eigen praktijk starten. Het begon mij ondertussen wel op te vallen, dat ik steeds vermoeider werd, mijn lichaam ging ook steeds meer pijn doen, vooral veel hoofdpijn. Logisch ook want ik was zo met iedereen bezig. Ik dacht dan aan zieke mensen en stuurde ze energie, soms dagen achtereen. Dat lezen van die boeken werd ook steeds lastiger, want mijn hoofd was veel te vol. 

Op enig moment viel het me op dat ik me niet lichter ging voelen dan voordat ik dit pad ging bewandelen. En ik zag ineens in dat er geen handvatten op mijn pad kwamen waardoor ik er mijn werk van kon gaan maken, het tegendeel eigenlijk. Bijvoorbeeld, dat het derde deel van de spirituele ontwikkelingscursus, waarbij je leert consulten te geven, niet door was gegaan, of dat die meneer waar ik reiki 1 en 2 had gedaan, ineens geen intervisie avonden meer gaf. En op de beurzen kwam ik nooit iemand tegen die mij van mijn angsten voor entiteiten had kunnen afhelpen. Want met deze angst had ik ook te maken en dat was best heftig, ook al liet ik dat nooit zo blijken. Het ging mij steeds meer dagen dat het misschien helemaal niet de tijd of de bedoeling was dat ik een praktijk ging starten. Ik besloot dat ik rustiger aan ging doen op het spirituele pad en dat ik toch wel mensen hielp wanneer die in mijn dagelijks leven om raad vroegen, daar had ik niet speciaal een praktijk voor nodig.

Wel kennis opdoen, maar niet transformeren

Achteraf begrijp ik precies wat er aan de hand was. Als ik er toen mijn werk van had gemaakt dan had ik er nu minder goed aan toe geweest. Daarbij komt ook het feit dat je een ander niet kan helpen als je je eigen trauma’s niet geheeld hebt. De kans is 100% aanwezig dat je raad geeft vanuit je eigen perspectief, wat niet zuiver is. En hoe kan je iemand helpen als je je heel vaak zelf geblokkeerd voelt en je gevoel en emoties uitschakelt. De kans voor spiegelen en projectie ligt dan continue op de loer en dit moet je jezelf en je cliënt niet aan willen doen. Met je alleen verdiepen in spirituele onderwerpen en vooral vanuit de mentale laag daarmee bezig te zijn ben je niet spiritueel aan het groeien maar ontstaat er een spirituele bypass. Wel ermee bezig zijn, maar niets opruimen / transformeren.

Wat is spirituele groei?

Aan een spirituele ontwikkelingscursus meedoen betekend voor veel mensen dat zij het mediumschap willen ontwikkelen. Dit is niet wat spirituele groei betekend. Het is namelijk een proces van innerlijk ontwaken en beseffen wie je werkelijk bent, dichter bij jezelf komen staan. Daarvoor is het nodig om belemmerende patronen en overtuigingen die je tijdens je leven voor waar hebt aangenomen en naar bent gaan leven, los te laten. Mediumschap is het communiceren met de ongeziene wereld, zoals met overledenen, gidsen, je hogere zelf en het energieveld. Het ontwikkelen van je mediumschap en je meesterschap, is wel een logisch gevolg van werkelijke spirituele groei. Door het opruimen van je blokkades en trauma’s, word het communiceren met je hogere zelf en je gidsen makkelijker. De ruis op de lijn verdwijnt namelijk.

Cursus: "Spirituele ontwikkeling: de weg naar Meesterschap"

Gebaseerd op mijn eigen zoektocht, ervaringen en de gedegen opleidingen die ik uiteindelijk ben gaan doen, wil ik jou graag begeleiden op je pad naar meesterschap. Ik doe dit door middel van een individueel spiritueel ontwikkelingstraject, waarbij je onder anderen leert om te gaan met je eigen energie en die van anderen, je te verbinden met je hogere zelf en op een veilige manier met wat (nog) niet zichtbaar is en nog veel meer onderwerpen. Ook ontvang je een energetische behandeling en een transformatie coaching sessie, zodat we ook opruimen wat jou blokkeert om je doelen te bereiken.


Heb je interesse in deze cursus “Spirituele ontwikkeling: de weg naar Meesterschap”? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.  

bottom of page